Мариновані патисони з хроном

  • Овощи
  • Консервация
  • Я люблю…
  • Я люблю Chef.com.ua
  • Готую з Любов’ю
Автор: Oksana_sadova 12 Августа 2018
Мариновані патисони з хроном

Рецепт від Вікторії Попін. Сьогодні відкрила на пробу одну баночку, з”їли за лічені хвилини, дуже смачно.

Ингредиенты

  • малі патисони 1 кг.
  • середні корінці хрону 2 шт.
  • велика морква 1 шт.
  • В кожну банку:
  • зернята гірчиці 1/2 ч.л.
  • горошина духмяного перцю
  • горошини чорного перцю 3-5 шт.
  • Маринад:
  • вода 500 мл.
  • оцет 9% 125 мл.
  • сіль 1/2 ст. л.
  • цукор 1.5 ст.л.

Хрін почистити та нарізати крупними смужками.Моркву почистити та нарізати кружечками.  В стерилізовані банки розкласти спеції,

моркву та хрін.

Потім в банки  розкласти патисони, малі патисони залишити цілими, більші розрізати навпіл або на четвертини. В залежності від розміру.

 Усі інгредієнти для маринаду помістити в каструлю й довести до кипіння. Обережно залити патисони гарячим маринадом. Закрити банки стерилізованими кришками.

Пастеризувати 10 хвилин для банок 0,5л і 15 хв для банок 1 л, з моменту закипання води. Банки акуратно дістати, витерти насухо і перевернути догори дном. Накрити ковдрою чи покривалом і залишити так до охолодження.

Патисони будуть готові через 1-2 тижні.

Смачного!