Свинина запечена в банановій кожурі

  • Мясные блюда
  • Новогодние рецепты
Автор: richinna 20 Декабря 2015
Свинина запечена в банановій кожурі

М’ясо запечене в банановій шкірці соковите і запашне. Воно не пригорає,не пересушується…а залишається соковитим і м’яким. 

Також можна приготувати “каноє”- рис з м’ясом і грибами в банановій кожурі.

Потрібно:

  • Ошийок свиний 1 кг
  • Бальзамічний оцет 50 мл
  • Вино червоне 75 мл
  • Майоран,розмарин,тім’ян по 1 ч.л.
  • Пластівці запеченої паприки, імбир мелений,кардамон,,коріандр по 1 ч.л.
  • Мускатний горіх,духм’яний перець по 1/4 ч.л.
  • Сіль для натирання м’яса перед запіканням
  • Шкірка бананів 3-5 шт.

Всі сухі спеції для маринування м’яса змішати в глибокій мисці.

Сіль не додавати!!!!!

Набір спецій і трав  для маринування свинини може залежати від ваших вподобань.

Додати до сухих спецій і трав бальзамічний оцет.

Червоне вино довести до кипіння та вилити гарячим до приправи з бальзамічним оцетом. 

Остудити!

Замаринувати ошийок в холодному маринаді,накрити та поставити в холодильник на 12 годин. Бажано хоч один раз перевернути свинину.

Дістати замаринований ошийок заздалегідь до запікання,щоб м’ясо стало кімнатної температури!!!!!

В бананів відрізати кінчики,по випуклій стороні зробити надріз і дістати банан.  

З бананів можна зробити: 

Чисто бананове морозиво 

Бананові цукерки 

Банани в беконі з сиром 

Млинці з бананами фламбе 

Банани в тісті філо 

Заварний банановий крем 

Курячі рулетики з бананом 

Бананові млинці

Ошийок викласти на дощечку та просушити від маринаду.

Натерти свинину сіллю.

Обкласти м’ясо з усіх боків банановою шкіркою.

Перев’язати ниткою.

Можна запікати в такому вигляді,виклавши на деко в розігріту духовку до 200 град. 

Випікати 70 хвилин (залежить від ваги свинини)  при нижньому та верхньому нагріві.

Я загорнула м’ясо в банановій кожурі в фольгу,щоб сік зі свинини  не пригорів до дека. 

Можна подавати запечений ошийок гарячим,давши йому відпочити 30 хвилин і знявши бананову шкірку.

Я остудила ошийок в банановій кожурі, зняла її, загорнула в фольгу і витримала ще добу в холодильнику.

Я остудила ошийок в банановій кожурі, зняла її, загорнула в фольгу і витримала ще добу в холодильнику. 

Смачного і Веселих Свят!