Куряча печінка з томатами в винному соусі

  • Блюда из птицы
Автор: Galyna 4 Октября 2009
Куряча печінка з томатами в винному соусі

Хороший спосіб приготувати печінку. Соус виходить особливо смачним.

Куряча печінка з томатами в винному соусі В мене був 1 кілограм печінки, тому на фотографіях показано подвійну порцію. Інгридієнти нижче розраховані на 0,5 кг печінки:

2 великі цибулини

3 спілих м”ясиситих помідори

4 ст. ложки вершкового масла

100 мл сухого білого вина

500 г курячої печінки (або печінки індички)

1 ч. ложка борошна

1/2 ч ложки солі

свіжозмелений чороний перець

Куряча печінка з томатами в винному соусі Цибулю нарізати півкільцями чи кільцями.

 

Помідори надрізати, опустити в киплячу воду і зняти шкірку (цей пункт я не виконувала з причини гострої нестачі часу, але тут описую програму-максимум). Порізати помідори на 4 або 8 частин (залежно від їхнього розміру).

Розігріти в сковороді 2 ст ложки масла, посмажити цибулю, залити вином і готувати під закритою кришкою 5 хвилин.

Куряча печінка з томатами в винному соусі Додати дольки помідорів до цибулі, потушити 5 хвилин на відкритій сковороді на середньому вогні, доки сік трохи не загусне.
Куряча печінка з томатами в винному соусі Печінку помити, просушити, нарізати соломкою (тут я теж зхалтурила — печінку не порізала, а варто було б…), обваляти в борошні. На другій сковороді розігріти решту масла, обсмажити в ньому печінку, доки вона не стане світло-сірою.
Куряча печінка з томатами в винному соусі Змішати печінку з овочами, посолити, поперчити і протушити ще кілька хвилиин.

Куряча печінка з томатами в винному соусі Готово — Смачного!