Печінковий паштет з сушеними печерицями
- Мясные блюда
- Закуски
- Новогодние рецепты
- Мультиварка
Автор: richinna 31 Декабря 2015

Печінковий паштет з свинної печінки та запашними сушеними печерицями прикрашений квітами з вершкового масла.
Також можете приготувати паштет з індичою чи курячої печінки з квасолею або пісний паштет з квасолі і горіхів.
Також можете приготувати паштет з індичою чи курячої печінки з квасолею або пісний паштет з квасолі і горіхів.

Потрібно:
- Печінка свинна 1 кг
- Молоко 350+150 =500мл
- Олія 3 ст. л.
- Смалець(сало) 3 ст. л.
- Цибуля 350 г
- Морква 150 г
- Печериці сушені 20 г
- грибний бульйон 300 г
- Сіль,перець за смаком

Сушені печериці потрібно добре промити та замочити на 3-4 години,можна на ніч в холодильник.
Варити в тій воді в якій були замочені шампінойони 10 хвилин. Бульйон грибний залишити.
Варити в тій воді в якій були замочені шампінойони 10 хвилин. Бульйон грибний залишити.

Печінку я спочатку натираю харчовою содою та залишаю на 1 годину. Потім добре мию та нарізаю на куски. Замочую в 350 мл молока на 1 годину.

Цибулю порізати та смажити на смальці з олією 3 хвилини.

Додати моркву смажити ще 5 хвилин.

До моркви з цибулею в каструлю мультиварки кинути печінку. Від молока не промивати.

Печінку перемішати з морквою та цибулею.
Все це робиться на програмі «жарка» з відкритою кришкою мультиварки.
Все це робиться на програмі «жарка» з відкритою кришкою мультиварки.

Смажити 10 хвилин,перемішати печінку з овочами декілька раз.

Додати до смаженої печінки з овочами відварені печериці. Посолити,поперчити.

Влити до каструлі мультиварки грибний бульйон та молоко що покривали печінку на 3/4.
Включити програму «тушкування» на 2 години.
Включити програму «тушкування» на 2 години.

Перебити готову печінку з овочами і сушеними печерицями в паштет. Викласти в форму застелену харчовою плівкою та поставити в холодильник на 1 добу.

Подають печінковий паштет з вершковим маслом.

Можна прикрасити печінковий паштет квітами з вершкового масла.

Смачний та запашний печінковий паштет з свинної печінки з сушеними печерицями.
Смачного!
ВСІХ З НАСТУПАЮЧИМ НОВИМ РОКОМ та ВЕСЕЛИХ ВАМ СВЯТ!!! Всього найкращого і найсмачнішого в Новому році!