Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем

  • Мясные блюда
  • Овощи
Автор: Ксюша 12 Марта 2018
Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем

Якщо у вас є картопля, то у вас вже є половина страви 😉

Далі можно імпровізувати :)!

У мене вийшло аж дві версії цієї страви, тож я розкажу із найбільшим вмістом інгредієнтів, але раптом у вас чогось не знайшлось, то імпровізуйте ;)!

За основу ідеї я взяла грецьку мусаку, а потім все що траплялося на очі 🙂

Що необхідно

  • Картопля 1 кг.
  • Томати у власному соку без шкірки 1 банка
  • Шпинат 0,5 кг.
  • Фарш м’ясний 1 кг.
  • Морква за смаком
  • Цибуля 1 шт.
  • Спеції за смаком

Картоплю почистити, помити та нарізати тонкими кружечками.

Деко змастити олією та викласти перший шар – картоплю, зверху спеції та сіль за смаком

Другий шар – викладаємо моркву, у мене зовсім мало, для кольору, але можна додати і більше

Наступний крок – шпинат! У мене заморожений, тому я залила його холодною водою, разморозила, потім віджала від зайвої води, та додала до страви

Потім шар фаршу та цибулі. В мене був телячий фарш і цибуля окремим шаром, але можливо додати цибулю одразу до фаршу. Обов`язково солимо, перчимо фарш

Далі – томати, я перебила томати у блендері та отримала густий томатний сік, яким залила фарш. Зверху трошки свіжого червоного базиліку, але можливо і без нього

Закрила все ще одним шаром картоплі. Посолила. Додала спецій

І останній шар це сир, любий, що плавиться і який ви полюбляєте. У мене моцарела для запікання і декілька видів твердих сирів

Обовязково накриваємо деко фольгою, щоб зберігалися всі соки і у духовку на 180 градусів у режим конвенції на 40 хвилин, але краще поставити на 30, а потім перевіряйте за готовністю картоплі, як тільки картопля буде готова – готова і вся страва 🙂

Нарізаємо і подаємо як тортик зі усіма шарами 🙂

Смачного!

Я знімала коротеньке відео, можливо воно більш детально покаже процес приготування :)! Дивіться!