Як заквасити та замарінувати капусту у домашніх умовах: 5 смачних рецептів

  • Закуски
  • Консервация
Автор: Ксюша 10 Ноября 2015
Як заквасити та замарінувати капусту у домашніх умовах: 5 смачних рецептів

Пропоную п’ять простих та смачних рецептів хрумкої квашеної та маринованої капусти:

з морковою і солодким перцем, з цибулею чи без, з оцетом чи сіллю, лавровим листом та іншими спеціями – обирайте і готуйте на здоров’я!

Квашена капуста з болгарським перцем та цибулею – це рецет хрумкої капусти який кваситься одразу в банку. Крім звичних інгрідієнтів (капусти та моркви) додаємо цибулю та лавровий лист. Також у цьому рецепті можна обрати або солодкий перець або ратунду, що вам більше смакує.

Готуйте квашену капусту в домашніх умовах і зберігайте у прохолодному місті на балконі узимку чи у холодильнику.

Якщо ж Ви хочете заквасити капусту на зиму, або на 2-3 роки, то Вам сподобається рецепт Квашена капуста в балоні

Цей рецепт налічує всього чотири інгрідієнти: капусту, моркву, сіль та цукор. Квашену капусту Ви зможете використати в своїх нових рецептах, наприклад, капустний пиріг або вареники з капустою.

Якщо ж це Ваша перша спроба приготовути капусту, то раджу почитати про два експеріменти і два рецепти. Рекомендую перший із них, уже через 3 години після приготування ви отримуєте смачний рецепт маринованої капусти.

І ще один смачний рецепт марінованої капусти можно знайти тут. Капуста у цьому рецепті порізана великими скибочками, а марінад з духмяним ароматом спецій.

А якщо Ви хочете прикрашити свою капусту, Ви можете її зафарбувати буряком. Рецепт марінованої крашеної капусти тут: маринована капуста

Обирайте та готуйте за нашими рецептами мариновану чи квашену капусту, тоді на Вашому святковому столі, обід та вечерю завжди буде смачна закуска.