Гарбуз запечений з куркою

  • Овощи
  • Блюда из птицы
  • Братство тыквы!
  • Гарниры
Автор: richinna 19 Марта 2017
Гарбуз запечений з куркою

Легка майже дієтична страва. Смачна і соковита курочка запечена в духовці з гарбузом.

Потрібно:

  • Гарбуз 1,2 кг
  • Курячі стегна 6 шт.
  • Вино (марсала) 100 мл
  • Спеції для курки 2 ч.л.
  • Вершкове масло 50 г
  • Розмарин,тім’ян, орегано за смаком
  • Сіль,гарбузове насіння,бальзамічний соус за смаком

З курячих стегон зняти шкіру і вирізати кісточку. 

Курочку вимити та просушити,додати спеції та влити вино. Залишити маринуватися. Можна використати маринатор.

Гарбуз порізати на куски та почистити. 

Деко застелити фольгою блискучою стороною до верху. Викласти вершкове масло порізане на куски та присипати фольгу розмарином,тім’яном та орегано, посолити.

Зверху щільно викласти гарбуз та притрусити травами.

На гарбуз викласти мариновані курячі стегна,та полити залишками маринаду.

Запікати курочку на гарбузі при температурі 200 град. на нижньому нагріві 10 хвилин, а потім на верхньому і нижньому ще 20-30 хвилин.

Викласти курочку з гарбузом на тарілки та посипати підсмаженим гарбузовим насінням.

Полити бальзамічним соусом,прикрасити зеленню та подавати до столу. 

Смачного!