Гарбузові дріжджові кекси
- Соленая выпечка
Автор: gutka 8 Февраля 2017
Дуже смачні, пухкі та сонячні гарбузові кекси.
Ингредиенты
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 360 г.
- Борошно кукурудзяне 15 г.
- Гарбуз (мускатних сортів) 300 г.
- Масло вершкове 75 г
- Яйце 1 шт.
- Сіль 0,5 ч
- Цукор 1 ст. л.
- Мед 2 ст. л.
- Молоко 90 мл.
- Крім того:
- сир моцарела
- насіння соняшника та гарбуза
Спочатку займемося гарбузом: його потрібно зварити на пару.
Для цього нарізаємо гарбуз шматочками і складаємо в кошик пароварки або мультиварки.
Готуємо гарбуз протягом бл.15 хвилин, потім за допомогою блендера гарбуз перетираємо в пюре і залишаємо охолонути.
Для цього нарізаємо гарбуз шматочками і складаємо в кошик пароварки або мультиварки.
Готуємо гарбуз протягом бл.15 хвилин, потім за допомогою блендера гарбуз перетираємо в пюре і залишаємо охолонути.
Замісити тісто за допомогою хлібопічки: у форму для випічки закласти всі інгредієнти у послідовності згідно до вашої моделі, у мене Панасонік — спочатку закладаю сухі інгредієнти, далі мед, масло, пюре, яйце, а насамкінець тепле молоко.
Додала ще по 0,5 ч.л. куркуми та десертну масалу.
Програма «Заміс тіста» у мене триває 2 години 20 хвилин.
Розкладаємо тісто (не дуже густе) в формочки для кексів на 2/3 об’єму і залишаємо на 15 хвилин для підйому. Зверху на кекси викладаю тетру моцарелу та насіння.
Випікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готові кекси викласти на решітку для охолодження.
Смачного!