Гарбузовий хліб
- Братство тыквы!
- Соленая выпечка
Автор: gutka 4 Октября 2016
Дріжджова випічка з додаванням гарбузового пюре – неперевершена.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 435 г.
- борошно кукурудзяне 15 г.
- дріжджі сухі 1,5 ч.л.
- сіль 1 ч.л.
- цукор 1 ч.л.
- пюре гарбуза 220 г.
- вода тепла 190 мл.
- олія оливкова 1 ст. л.
- жовток 0,5 шт.
- молоко 1-2 ст. л.
- насіння гарбуза
- насіння соняшника
- олія для форми
Замісила тісто моя хлібопічка.
Інакше: у глибокій мисці дріжджі поєднати з просіяним через сито борошном.
Зробити заглиблення в центрі, куди додати інші інгредієнти та замісити еластичне тісто.
Накрити миску чистим рушником та поставити в тепле, без протягів місце, для підйому (близько години).
Я додала ще жменю гарбузового насіння до тіста в кінці замісу.
Інакше: у глибокій мисці дріжджі поєднати з просіяним через сито борошном.
Зробити заглиблення в центрі, куди додати інші інгредієнти та замісити еластичне тісто.
Накрити миску чистим рушником та поставити в тепле, без протягів місце, для підйому (близько години).
Я додала ще жменю гарбузового насіння до тіста в кінці замісу.
Підготувати роз’ємну форму діаметром 21 см.: дно вистелити папером для випікання, а боки форми змастити олією.
Тісто добре обім’яти, вимісити ще раз й розділити на 4 рівні частини. Сформувати круглі булочки і викласти у форму. Накрити рушником і залишити у теплому місці без протягів на 30-40 хвилин.
Тісто добре обім’яти, вимісити ще раз й розділити на 4 рівні частини. Сформувати круглі булочки і викласти у форму. Накрити рушником і залишити у теплому місці без протягів на 30-40 хвилин.
Духовку розігріти до 200 градусів.
Хліб зверху змастити збитим жовком з молоком. Зверху присипати насінням соняшника та гарбуза.
Хліб зверху змастити збитим жовком з молоком. Зверху присипати насінням соняшника та гарбуза.
Випікати перших 10 хвилин при температурі 200 градусів, далі температуру зменшити до 180 і випікати ще 20-25 хвилин.
Смачного!