Картопляні деруни з гарбузом і сиром

  • Соусы
  • Овощи
Автор: richinna 2 Апреля 2016
Картопляні деруни з гарбузом і сиром

Деруни-це одна з улюблених страв в нашій родині.

Тому фантазії немає меж:

Деруни з картоплі і кабачків 

Ідеальні деруни без борошна 

Картопляники, деруни, драники  

Деруни з буряка 

Деруни з м’ясом і грибним соусом 

Деруни з начинкою 

Риба під дерунами 

Курка під дерунами 

Паприкаш-дерун з м’ясом 

Деруни запечені з грибами під сметаною і сиром 

Потрібно:

  • Картопля 450 г
  • Гарбуз 150 г
  • Цибуля 75 г
  • Яйце куряче 2-3 шт.
  • Сир твердий 150 г
  • Борошно 70 г (1/2 скл.
  • Сіль,перець чорний за смаком
  • Цукор 0,5 ч.л.

Цибулю,картоплю і гарбуз натерти.

Я використовую чашу блендера для подрібнення. 

Додати курячі яйця і цукор та перемішати в блендері. 

Викласти подрібнені овочі в миску.

Просіяти борошно, додати до овочів, посолити та поперчити. 

Все добре перемішати виделкою.

Натерти до маси для дерунів сир на тертці з великими вічками.

Викладати масу для дерунів ложкою на розпечену сковороду з олією.

Смажити картопляно- гарбузові деруни з сиром на середньому вогні з обох боків. 

Олії багато не лийте,якщо хороша сковорода. 

Доки смажаться деруни приготуйте соус.

Також можете приготувати: 

Мачанку з кисломолочного сиру для дерунів 

Зелений горіхово-часниковий соус 

Мачанку сирно-цибулеву для дерунів чи вареників.

Для соусу:

  • Сметана 1 скл.
  • Петрушка 0,5 пучка
  • Цибуля зелена 2-3 шт.
  • Часник 6-10 зубчиків
  • Сіль,перець за смаком
  • Сік лимону(за бажанням) 1 ч.л.

До сметани додати часник,петрушку та зелену цибулю,посолити та поперчити. 

За бажанням додайте сік лимону,він надасть соусу освіжаючий смак.

Все подрібнити ногою блендера до яскравого зеленого кольору соусу.

Подавати картопляні деруни з гарбузом і сиром гарячими з зеленим соусом. 

Смачного!