Кролик тушкований з айвою
- Мясные блюда
- Мультиварка
Автор: richinna 9 Ноября 2017
Ніжне м’ясо кролика з солодкуватим смаком, мариноване у вині та тушковане у сметані з овочами і айвою. Смакота з мультиварки.
Потрібно:
- Кролик 2 кг
- Гірчиця 1 ст. л.
- Вино біле і червоне по 100 мл
- Часник сушений 1 ст. л.
- Цибуля порей 1-2 шт.
- Морква 2-3 шт.
- Айва (велика) 1 шт.
- Сметана домашня 400 мл
- Молоко свіже 200 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Розмарин мелений 1/2 ч.л.
Кролика розрізати на куски та замочити наніч у холодній воді з оцтом. На 1 л води- 1 ч.л. оцту.
Зрізати зайвий жир та замаринувати кролика у вині, гірчиці,
Зрізати зайвий жир та замаринувати кролика у вині, гірчиці,
спеціях та сушеному часнику.
Я використовую маринатор.
Я використовую маринатор.
Сало зрізане з кролика стопити в каструлі мультиварки, шкварки можна викинути та пасерувати до м’якості на жирові- порізані кружальцями моркву і цибулю-порей.
Айву порізати на часточки і додати до овочів.
Перемішати та одразу викласти овочі з айвою в окрему мисочку.
Перемішати та одразу викласти овочі з айвою в окрему мисочку.
Маринованого кролика скласти в каструлю мультиварки, де смажились овочі, включити програму “тушкування” підсмажити куски кролика по 1-2 хвилині та додавши маринад тушкувати 10 хвилин.
Домашню сметану розвести свіжим молоком та залити сумішшю кролика. Тушкувати ще 30-35 хвилин.
Домашню сметану розвести свіжим молоком та залити сумішшю кролика. Тушкувати ще 30-35 хвилин.
За 10 хвилин до кінця програми додати овочі з айвою.
Перемішати перед подачею на стіл.
Перемішати перед подачею на стіл.
Тушкований кролик в мультиварці з овочами і айвою тане у роті, має солодкувати й смак та ідеально смакує з картоплею-пюре.
Смачного!