Гарбузово-імбирний крем-суп з селерою

  • Завтраки
  • Первые блюда
  • Овощи
Автор: richinna 25 Ноября 2018
Гарбузово-імбирний крем-суп з селерою

Надзвичайно ароматний і зігріваючий крем-суп з гарбузом, коренем селери та імбирно-часниковим відтінком.

Потрібно:

  • Гарбуз 400 г.
  • Каптопля 300 г.
  • Корінь селери 400 г.
  • Корень імбиру 2 ст. л.
  • Часник (зубчик) 3 шт.
  • Вершки 100 мл.
  • Оливкова олія, вершкове масло по 1 ст. л.
  • Сіль, мускатний горіх, чорний перець -за смаком
  • Мікрогрін соняшника і редиса, гарбузове насіння для подачі
  • Вода(бульйон) 1 л.

Картоплю порізати кубиком, скласти в 2,5-3 л каструлю, залити водою або бульйоном, варити до того, як картопля почне розварюватися. 

В широку сковороду влити оливкову олію викласти масло увімкнути середній вогонь і одразу додати придавлені зубчики часнику, тертий імбир і нарізану цибулю. Через хвилину додати нарізану брусочками корінь селери, смажити 2 хвилини помішуючи, та додати порізаний кубиком гарбуз. Накрити кришкою і тушкувати овочі на повільному вогні до м’якості.

Вміст сковорідки додати в каструлю з картоплею і бульйоном, натерти мускатний горіх, свіжозмелений чорний перець і сіль(~1,5 ч.л.). Все збити блендером до однорідності, влити вершки і помішуючи прогріти на повільному вогні.

Подавати гарбузово-імбирний крем-суп з селерою посипавши підсмаженим насінням гарбуза та мікрогріном соняшника і редиса. 

Смачного!