Матіас (оселедець) у маринаді з морквою та цибулею

  • Закуски
  • Новогодние рецепты
Автор: gutka 4 Января 2017
Матіас (оселедець) у маринаді з морквою та цибулею

Хочу поділитись з Вами рецептом маринаду для оселедців. Щороку  готую свій  улюблений  рецепт.  Риба виходить, на мій смак, дуже смачна. Плюс, якщо готуєтесь до прийому гостей чи святкового обіду/вечері, готувати її слід напередодні,  щонайменше 24 години, а краще за дві доби. А потім дістати баночку з холодильника і викласти на порційні тарілки. Або взяти баночку зі собою в гості.

Ингредиенты

  • філе оселедця (матіас) 500 г.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • цибуля червона 1 шт.
  • морква середнього розміру 1 шт.
  • Для маринаду:
  • вода 250 мл.
  • цукор 150 г
  • лавровий лист 1-2 шт.
  • гвоздика 1 шт.
  • перець духм’яний горошок 6-7 шт.
  • оцет 9% 100 мл.

Для приготування купую філе оселедця Матіас ТМ Санта Бремор, все що купувала інше, робила свій домашній – мені не сподобалось.

Готую цю страву тільки раз в рік, на пісну вечерю.

  

Моркву і цибулю нарізати півкільцями.

Приготувати маринад:

– коли вода закипить додати цукор, духм’яний перець, гвоздику і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і додати порізані цибулю і моркву;

– коли маринад повністю охолоне наливаємо оцет, перемішуємо;

– філе оселедця нарізаємо на рівні шматочки і додаємо в маринад з овочами;

– перекласти оселедці у скляні банки і відправити в холодильник мінімум на 24 години, а краще на 2 доби;

Так оселедець може зберігатися до 2-3 тижнів; червона цибуля надає маринаду гарного кольору;

– оселедець подавати до столу разом з цибулею і морквою, а зверху полити ложкою ароматної нерафінованої соняшникової олії, неодмінно приготуйте і спробуйте!

Смачного!