Матіас (оселедець) у маринаді з морквою та цибулею
- Закуски
- Новогодние рецепты
Автор: gutka 4 Января 2017
Хочу поділитись з Вами рецептом маринаду для оселедців. Щороку готую свій улюблений рецепт. Риба виходить, на мій смак, дуже смачна. Плюс, якщо готуєтесь до прийому гостей чи святкового обіду/вечері, готувати її слід напередодні, щонайменше 24 години, а краще за дві доби. А потім дістати баночку з холодильника і викласти на порційні тарілки. Або взяти баночку зі собою в гості.
Ингредиенты
- філе оселедця (матіас) 500 г.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- цибуля червона 1 шт.
- морква середнього розміру 1 шт.
- Для маринаду:
- вода 250 мл.
- цукор 150 г
- лавровий лист 1-2 шт.
- гвоздика 1 шт.
- перець духм’яний горошок 6-7 шт.
- оцет 9% 100 мл.
Для приготування купую філе оселедця Матіас ТМ Санта Бремор, все що купувала інше, робила свій домашній – мені не сподобалось.
Готую цю страву тільки раз в рік, на пісну вечерю.
Готую цю страву тільки раз в рік, на пісну вечерю.
Моркву і цибулю нарізати півкільцями.
Приготувати маринад:
– коли вода закипить додати цукор, духм’яний перець, гвоздику і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і додати порізані цибулю і моркву;
– коли вода закипить додати цукор, духм’яний перець, гвоздику і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і додати порізані цибулю і моркву;
– коли маринад повністю охолоне наливаємо оцет, перемішуємо;
– філе оселедця нарізаємо на рівні шматочки і додаємо в маринад з овочами;
– перекласти оселедці у скляні банки і відправити в холодильник мінімум на 24 години, а краще на 2 доби;
Так оселедець може зберігатися до 2-3 тижнів; червона цибуля надає маринаду гарного кольору;
Так оселедець може зберігатися до 2-3 тижнів; червона цибуля надає маринаду гарного кольору;
– оселедець подавати до столу разом з цибулею і морквою, а зверху полити ложкою ароматної нерафінованої соняшникової олії, неодмінно приготуйте і спробуйте!
Смачного!