Голубці з айвою

  • Хвастаюсь!
  • Мясные блюда
  • Овощи
  • Новогодние рецепты
  • Мультиварка
Автор: richinna 27 Декабря 2015
Голубці з айвою

Можна зомліти від аромату таких голубців!!!

Хочу поділитися рецептом голубців,які стали для мене знахідкою разом з новим помічником на моїй кухні))), так як я люблю голубці, але не люблю запах традиційних голубців,який надає їм капуста і т.д.

Спробуйте приготувати голубці по-новому з айвою і Ви очманієте від нового аромату і смаку голубців. Айва надає кислинку та аромат  голубцям,перебиваючи запах вареної капусти.

Дуже смачна і ароматна страва!

Потрібно:

  • Айва(домашня,запашна) 2-3 шт.
  • Фарш яловичина+свинина 600 г
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква(маленька) 1 шт.
  • Рис 8-10 ст. л.
  • Капуста 2 кг
  • Помідори перетерті свіжі(морожені) 2 ст. л.
  • Бульйон або вода 1 літр
  • Сіль,перець чорний мелений за смаком

Рис залити окропом та дати запаритися.

Листи капусти попарити 1-2 хвилини. 

Я в каструлю з окропом додаю сіль,1 ст.л. оцту та 1/6 ч.л. соди.

До м’ясного фаршу додати потерту на крупній тертушці цибулю і на тертушці з малесенькими вічками- моркву.

Посолити та поперчити фарш для голубців, все добре вимішати.

Додати до фаршу з овочами охолоджений  рис.

Вимішати фарш для голубців та додати ще спеції,якщо потрібно. Фарш має бути трішки пересоленим.

З’явився в мене новий помічник на кухні “пристрій для загортання долми і голубців”. 

 

В інструкції до ДОЛМЕРА був рецепт, як приготувати долму і там була порада: “додайте кілька скибочок айви до долми, поклавши зверху, і це додасть страві відмінний смак і аромат”

Так як виноградного листя я не маю, виникла ідея приготувати голубці з айвою. 

Правда, я поклала не декілька скибочок, а декілька штук айви ,порізані на скибочки.

Ось такі голубці виходять за допомогою пристрою для голубців.  

Працюється на ньому швидко і легко,голубці виходять одного розміру на один-два укуси(в кого який укус))))), головне,щоб капуста була тонка, порізати капусту по розміру і не пеерборщити з начинкою, фаршу йде на один голубець 1  чайна ложка з верхом.

На дно каструлі мультиварки застелити декілька листів капусти.  

Складати в каструлю голубці. В мене вийшло біля 80 штук голубців. 

Можна перекласти айву між шарами голубців.

Я нарізала айву скибочками без серцевини. 

Домашня,ароматна айва, з айвою з супермаркету не рекомендую готувати.

Залити голубці бульйоном чи водою, нарівні з голубцями, додати пюре зі свіжих помідор. 

З готовим томатом мабуть буде інший смак. 

В мене заморожене помідорне пюре,тому я дала закипіти спочатку голубцям,щоб помідори розморозились. 

Можна обійтися і без помідор!

Виклала зверху на голубці айву.

Вкрила листом капусти(не обов’язково).

Включила програму в мультиварці “тушкування” 1 година.

Подавати голубці гарячими разом з айвою або без неї, я люблю з айвою. 

Коли відкриваєш кришку мультиварки…можна зомліти від аромату страви,голубців з айвою!

Смачного!