Куряча печінка в медово-соєвому маринаді з чіа

  • Блюда из птицы
Автор: richinna 12 Июля 08:17
Куряча печінка в медово-соєвому маринаді з чіа

Швидка страва з курячої печінки, яка готується за 10 хвилин. 

Ви теж любите, щось смачненьке і швиденьке в приготуванні? 

Тоді,готуйте як я)))

Потрібно:

  • Куряча печінка 500 г.
  • Соєвий соус 2 ст. л.
  • Мед натуральний 1 ч.л.
  • Сіль, перець, хмелі сунелі
  • Яйце куряче 1
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • Насіння чіа 1 ст. л.
  • Олія і масло для смаження
  • Вода 100 мл.
  • Зелень петрушки за смаком

Печінку помила і розрізала навпіл. 

Додала мед, соєвий соус, сіль, перець, хмелі-сунелі, вимішала.

Окремо збила яйце, додала крохмаль і насіння чіа, добре вимішала. 

З’єднала кляр разом з печінкою і вимішала. 

На цьому етапі можна печінку залишити на  15-20 хвилин, якщо є час. 

На широку розпечену з олією і маслом сковороду виклала в один шар кусочки печінки. 

На великому вогні підсмажила з обох боків по 2 хвилини. 

Полила залишками маринаду і накрила кришкою. 

Через хвилину перемішала, влила 100 мл води і подрібнену петрушку, тушкувала під кришкою ще 1-2 хвилини.

Подавала курячу печінку в медово-соєвому маринаді з насінням чіа  посипавши подрібненою петрушкою. 

На гарнір до печінки добре підійшла гречка, яка теж вариться швидко і паралельно з печінкою готується овочевий салат 🙂 

Так що можливо за 10 хвилин приготувати не тільки одну страву, а і повноцінну вечерю)))

Смачного!