Фарширований гарбуз “Гарбузова ложка”

  • Мясные блюда
  • Овощи
  • Братство тыквы!
Автор: richinna 14 Декабря 2015
Фарширований гарбуз Гарбузова ложка

Соковита і смачна гарбузова ложка фарширована м’ясом,айвою та яблуками. 

Дуже запашна страва!

Потрібно:

  • Гарбуз 1 кг
  • Свинина 200 г
  • Айва 1 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Часник 3 зубчика
  • Тім’ян 1 ч.л.
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Соєвий соус 2 ст. л.
  • Вино червоне 3-4 ст. л.
  • Імбир сухий(порошок) 1 ч.л.
  • Чорний перець мелений за смаком
  • Олія і сіль для змащення гарбуза

Гарбуз розрізати повздовж та вибрати насіння.

Викласти половинки гарбуза на фольгу.

Змастити гарбуз зверху олією.

Посипати гарбузові ложки сіллю.

Накрити зверху фольгою та випікати в розігрітій духовці до 200 град. 20-30 хвилин.  Залежить від розміру гарбуза. Випікаємо гарбуз до напівготовності.

Тим часом готуємо те,що маємо покласти в гарбузову ложку))) начинку: 

Свинину (жирну) порізати кубиками.

Айву почистити від серцевини та порізати.  

Кубики айви та яблука мають бути більшими за кубики свинини.

Яблуко теж порізати на кубики, шкірку можна не знімати, якщо тонка.

Додати всі спеції та трави до начинки, подрібнити часник.

Влити олію, соєвий соус та вино.

Все добре перемішати та залишити маринуватися м’ясо з фруктами, до тих пір поки не запечеться гарбуз до напівготовності.

Напівготовий гарбуз дістати з духовки, та зняти верхню фольгу.

Насипати в гарбузові ложки начинку. 

Та запікати в духовці 20-30 хвилин до готовності.

Їсти гарбуз з начинкою ложкою, залишаючи тільки шкіру. Можна посипати свіжим базиліком.

Смачного!