Гарбуз по-естонськи

  • Десерт
  • Закуски
  • Овощи
  • Братство тыквы!
Автор: richinna 19 Сентября 2016
Гарбуз по-естонськи

Естонська національна страва, її їдять як в повсякденності,так і подають до різдвяного столу чи на свята.

Кисло-солодкий та пряний маринований гарбуз добре гармонує як з м’ясом так і в десертах, бо називають цю страву в Естонії “місцевим ананасом”)))

Потрібно:

  • Гарбуз 600 г
  • Вода 280 мл
  • Цукор 280 г
  • Оцет 9-% 5 ст. л.

Гарбуз порізати на кубики. 

Воду закип’ятити з цукром та оцтом.

В марлю або пакетик-фільтр для чаю закласти спеції

Спеції:

  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець духмяний 3 шт.
  • Бадьян 1 зірочка
  • Кориця 1/2 палочки
  • Мускатний горіх(мелений) 1/3 ч.л.
  • Імбир свіжий 1 кружечок

В кип’ячий сироп занурити спеції та гарбуз, проварити 5 хвилин та вимкнути вогонь. Накрити кришкою та залишити до повного остигання. 

Коли гарбуз остигне, проварити його знову 10 хвилин та закатати в стерилізовані банки заливши гарячим сиропом 

або дати остигнути та використовувати за призначенням.

Ми готували сирні гомбовці з естонським ананасом))) 

Смачного!