Гарбуз по-естонськи
- Десерт
- Закуски
- Овощи
- Братство тыквы!
Автор: richinna 19 Сентября 2016
Естонська національна страва, її їдять як в повсякденності,так і подають до різдвяного столу чи на свята.
Кисло-солодкий та пряний маринований гарбуз добре гармонує як з м’ясом так і в десертах, бо називають цю страву в Естонії “місцевим ананасом”)))
Кисло-солодкий та пряний маринований гарбуз добре гармонує як з м’ясом так і в десертах, бо називають цю страву в Естонії “місцевим ананасом”)))
Потрібно:
- Гарбуз 600 г
- Вода 280 мл
- Цукор 280 г
- Оцет 9-% 5 ст. л.
Гарбуз порізати на кубики.
Воду закип’ятити з цукром та оцтом.
Воду закип’ятити з цукром та оцтом.
В марлю або пакетик-фільтр для чаю закласти спеції
Спеції:
- Гвоздика 5 шт.
- Перець духмяний 3 шт.
- Бадьян 1 зірочка
- Кориця 1/2 палочки
- Мускатний горіх(мелений) 1/3 ч.л.
- Імбир свіжий 1 кружечок
В кип’ячий сироп занурити спеції та гарбуз, проварити 5 хвилин та вимкнути вогонь. Накрити кришкою та залишити до повного остигання.
Коли гарбуз остигне, проварити його знову 10 хвилин та закатати в стерилізовані банки заливши гарячим сиропом
Коли гарбуз остигне, проварити його знову 10 хвилин та закатати в стерилізовані банки заливши гарячим сиропом
або дати остигнути та використовувати за призначенням.
Ми готували сирні гомбовці з естонським ананасом)))
Ми готували сирні гомбовці з естонським ананасом)))
Смачного!