Гарбузові дріжджові кекси

  • Соленая выпечка
Автор: gutka 8 Февраля 2017
Гарбузові дріжджові кекси

Дуже смачні, пухкі та сонячні гарбузові кекси.

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 360 г.
  • Борошно кукурудзяне 15 г.
  • Гарбуз (мускатних сортів) 300 г.
  • Масло вершкове 75 г
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль 0,5 ч
  • Цукор 1 ст. л.
  • Мед 2 ст. л.
  • Молоко 90 мл.
  • Крім того:
  • сир моцарела
  • насіння соняшника та гарбуза

Спочатку займемося гарбузом: його потрібно зварити на пару.

Для цього нарізаємо  гарбуз шматочками і складаємо в кошик пароварки або мультиварки.

Готуємо гарбуз протягом бл.15 хвилин, потім за допомогою блендера гарбуз перетираємо в пюре і залишаємо охолонути.

Замісити тісто за допомогою хлібопічки: у форму для випічки закласти всі інгредієнти у послідовності згідно до вашої моделі, у мене Панасонік — спочатку закладаю сухі інгредієнти, далі мед, масло, пюре, яйце, а насамкінець тепле молоко.

Додала ще по 0,5 ч.л. куркуми та десертну масалу.

Програма «Заміс тіста» у мене триває 2 години 20 хвилин.

Розкладаємо тісто (не дуже густе) в формочки для кексів  на 2/3 об’єму і залишаємо на 15 хвилин для підйому. Зверху на кекси викладаю тетру моцарелу та насіння.

Випікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Готові кекси викласти на решітку для охолодження. 

Смачного!