Гарбузовий хліб

  • Братство тыквы!
  • Соленая выпечка
Автор: gutka 4 Октября 2016
Гарбузовий хліб

Дріжджова випічка  з додаванням гарбузового пюре – неперевершена.

Ингредиенты

  • борошно пшеничне 435 г.
  • борошно кукурудзяне 15 г.
  • дріжджі сухі 1,5 ч.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • цукор 1 ч.л.
  • пюре гарбуза 220 г.
  • вода тепла 190 мл.
  • олія оливкова 1 ст. л.
  • жовток 0,5 шт.
  • молоко 1-2 ст. л.
  • насіння гарбуза
  • насіння соняшника
  • олія для форми

Замісила тісто моя хлібопічка.

Інакше:  у глибокій мисці дріжджі поєднати з просіяним через сито борошном.

Зробити заглиблення в центрі, куди додати інші інгредієнти та замісити еластичне тісто.

Накрити миску чистим рушником та поставити в тепле, без протягів місце, для підйому (близько години).

Я додала ще жменю гарбузового насіння до тіста в кінці замісу.

Підготувати роз’ємну форму діаметром 21 см.: дно вистелити папером для випікання, а боки форми змастити олією.

Тісто добре обім’яти, вимісити ще раз й розділити на 4 рівні частини. Сформувати круглі булочки і викласти у форму. Накрити рушником і залишити у теплому місці без протягів на 30-40 хвилин.

Духовку розігріти до 200 градусів.

Хліб зверху змастити збитим жовком з молоком. Зверху присипати насінням соняшника та гарбуза.

Випікати перших 10 хвилин при температурі 200 градусів, далі температуру зменшити до 180 і випікати ще 20-25 хвилин.

Смачного!