Гарбузово-грибний крем-суп

  • Завтраки
  • Первые блюда
Автор: richinna 4 Ноября 2018
Гарбузово-грибний крем-суп

В холодну пору року хочеться завжди чогось яскравого і сонячного. Тому часто восени готую і експерементую з гарбузом.

Сьогодня крем-суп гарбузово-грибний з бринзою, копченою грудинкою і сухариками.

Сушені білі гриби 40-50 г помити і замочити в холодній воді на 20 хвилин. Я брала тільки ножки білих грибів, так як всерівно переб’ються блендером. 

Гарбуз 1 кг  порізати, почистити і скласти в каструлю. Додати 3 шт. очищеної картоплі.

Влити склянку жирного молока, долити водою з грибів, посолити і варити до напівготовності. Додати замочені білі гриби і варити ще 10 хвилин.

Копчену корейку чи грудинку 100 г нарізати смужками. Також нарізати свіжий хліб. 

На сковороді підсмажити грудинку і стопити з неї жир. Нахилити сковороду  так, щоб жир стікав в одну сторону і додати в жир розчавлений часник. Коли грудинка підсмажиться викласти на тарілку. 

Часник, який вже віддав аромат жирові кинути в каструлю з супом і на жирові підсмажити хліб на сухарики. Приправити сіллю і кмином.

Суп збити блендером до кремового стану.

Подавати гарбузово-грибний крем-суп гарячим посипавши смаженою грудинкою, сухариками і овечою бринзою.  

       Смачного!