Гарбузово-шоколадний джем
- Десерт
- Детское меню
Автор: Oksana_sadova 29 Января 2017
Цей рецепт я знайшла в журналі «Добра Кухня» за вересень 2014 року і досить часто його готую. Його можна вживати як десерт, додавати до налисників чи оладок.
Ингредиенты
- гарбуз 300 г.
- цукор 80-120 г.
- шоколад чорний 100 г.
- кориця мелена 1/4 ч.л.
Гарбуз нарізати на невеликі кубики, обовязково промити і викласти в друшляк. Перекласти в миску, в якій будете варити джем, засипати цукром (я давала 80 г) і залишити на 2-3 години.
Поставити миску на середній вогонь і варити помішуючи 40 хвилин. Не знімаючи миску з вогню, помяти гарбуз товкачем для пюре. Додати поламаний на шматки шоколад та корицю, постійно помішуючи, поки не розтопиться шоколад. Варити ще біля 10-15 хвилин.
Поставити миску на середній вогонь і варити помішуючи 40 хвилин. Не знімаючи миску з вогню, помяти гарбуз товкачем для пюре. Додати поламаний на шматки шоколад та корицю, постійно помішуючи, поки не розтопиться шоколад. Варити ще біля 10-15 хвилин.
Смачного!