Картопля запечена зі шпинатом та м’ясним фаршем
- Мясные блюда
- Овощи
Автор: Ксюша 12 Марта 2018
Якщо у вас є картопля, то у вас вже є половина страви 😉
Далі можно імпровізувати :)!
У мене вийшло аж дві версії цієї страви, тож я розкажу із найбільшим вмістом інгредієнтів, але раптом у вас чогось не знайшлось, то імпровізуйте ;)!
За основу ідеї я взяла грецьку мусаку, а потім все що траплялося на очі 🙂
У мене вийшло аж дві версії цієї страви, тож я розкажу із найбільшим вмістом інгредієнтів, але раптом у вас чогось не знайшлось, то імпровізуйте ;)!
За основу ідеї я взяла грецьку мусаку, а потім все що траплялося на очі 🙂
Що необхідно
- Картопля 1 кг.
- Томати у власному соку без шкірки 1 банка
- Шпинат 0,5 кг.
- Фарш м’ясний 1 кг.
- Морква за смаком
- Цибуля 1 шт.
- Спеції за смаком
Картоплю почистити, помити та нарізати тонкими кружечками.
Деко змастити олією та викласти перший шар – картоплю, зверху спеції та сіль за смаком
Другий шар – викладаємо моркву, у мене зовсім мало, для кольору, але можна додати і більше
Другий шар – викладаємо моркву, у мене зовсім мало, для кольору, але можна додати і більше
Наступний крок – шпинат! У мене заморожений, тому я залила його холодною водою, разморозила, потім віджала від зайвої води, та додала до страви
Потім шар фаршу та цибулі. В мене був телячий фарш і цибуля окремим шаром, але можливо додати цибулю одразу до фаршу. Обов`язково солимо, перчимо фарш
Далі – томати, я перебила томати у блендері та отримала густий томатний сік, яким залила фарш. Зверху трошки свіжого червоного базиліку, але можливо і без нього
Закрила все ще одним шаром картоплі. Посолила. Додала спецій
І останній шар це сир, любий, що плавиться і який ви полюбляєте. У мене моцарела для запікання і декілька видів твердих сирів
Обовязково накриваємо деко фольгою, щоб зберігалися всі соки і у духовку на 180 градусів у режим конвенції на 40 хвилин, але краще поставити на 30, а потім перевіряйте за готовністю картоплі, як тільки картопля буде готова – готова і вся страва 🙂
Далі – томати, я перебила томати у блендері та отримала густий томатний сік, яким залила фарш. Зверху трошки свіжого червоного базиліку, але можливо і без нього
Закрила все ще одним шаром картоплі. Посолила. Додала спецій
І останній шар це сир, любий, що плавиться і який ви полюбляєте. У мене моцарела для запікання і декілька видів твердих сирів
Обовязково накриваємо деко фольгою, щоб зберігалися всі соки і у духовку на 180 градусів у режим конвенції на 40 хвилин, але краще поставити на 30, а потім перевіряйте за готовністю картоплі, як тільки картопля буде готова – готова і вся страва 🙂
Нарізаємо і подаємо як тортик зі усіма шарами 🙂
Смачного!
Я знімала коротеньке відео, можливо воно більш детально покаже процес приготування :)! Дивіться!