Картопляні деруни з гарбузом і сиром
- Соусы
- Овощи
Автор: richinna 2 Апреля 2016
Деруни-це одна з улюблених страв в нашій родині.
Тому фантазії немає меж:
Деруни з картоплі і кабачків
Ідеальні деруни без борошна
Картопляники, деруни, драники
Деруни з буряка
Деруни з м’ясом і грибним соусом
Деруни з начинкою
Риба під дерунами
Курка під дерунами
Паприкаш-дерун з м’ясом
Деруни запечені з грибами під сметаною і сиром
Тому фантазії немає меж:
Деруни з картоплі і кабачків
Ідеальні деруни без борошна
Картопляники, деруни, драники
Деруни з буряка
Деруни з м’ясом і грибним соусом
Деруни з начинкою
Риба під дерунами
Курка під дерунами
Паприкаш-дерун з м’ясом
Деруни запечені з грибами під сметаною і сиром
Потрібно:
- Картопля 450 г
- Гарбуз 150 г
- Цибуля 75 г
- Яйце куряче 2-3 шт.
- Сир твердий 150 г
- Борошно 70 г (1/2 скл.
- Сіль,перець чорний за смаком
- Цукор 0,5 ч.л.
Цибулю,картоплю і гарбуз натерти.
Я використовую чашу блендера для подрібнення.
Додати курячі яйця і цукор та перемішати в блендері.
Додати курячі яйця і цукор та перемішати в блендері.
Викласти подрібнені овочі в миску.
Просіяти борошно, додати до овочів, посолити та поперчити.
Все добре перемішати виделкою.
Все добре перемішати виделкою.
Натерти до маси для дерунів сир на тертці з великими вічками.
Викладати масу для дерунів ложкою на розпечену сковороду з олією.
Смажити картопляно- гарбузові деруни з сиром на середньому вогні з обох боків.
Олії багато не лийте,якщо хороша сковорода.
Олії багато не лийте,якщо хороша сковорода.
Доки смажаться деруни приготуйте соус.
Також можете приготувати:
Мачанку з кисломолочного сиру для дерунів
Зелений горіхово-часниковий соус
Мачанку сирно-цибулеву для дерунів чи вареників.
Для соусу:
- Сметана 1 скл.
- Петрушка 0,5 пучка
- Цибуля зелена 2-3 шт.
- Часник 6-10 зубчиків
- Сіль,перець за смаком
- Сік лимону(за бажанням) 1 ч.л.
До сметани додати часник,петрушку та зелену цибулю,посолити та поперчити.
За бажанням додайте сік лимону,він надасть соусу освіжаючий смак.
За бажанням додайте сік лимону,він надасть соусу освіжаючий смак.
Все подрібнити ногою блендера до яскравого зеленого кольору соусу.
Подавати картопляні деруни з гарбузом і сиром гарячими з зеленим соусом.
Смачного!