Кролик тушкований з айвою

  • Мясные блюда
  • Мультиварка
Автор: richinna 9 Ноября 2017
Кролик тушкований з айвою

Ніжне м’ясо кролика з солодкуватим смаком, мариноване у вині та тушковане у сметані з овочами і айвою.  Смакота з мультиварки.

Потрібно:

  • Кролик 2 кг
  • Гірчиця 1 ст. л.
  • Вино біле і червоне по 100 мл
  • Часник сушений 1 ст. л.
  • Цибуля порей 1-2 шт.
  • Морква 2-3 шт.
  • Айва (велика) 1 шт.
  • Сметана домашня 400 мл
  • Молоко свіже 200 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Розмарин мелений 1/2 ч.л.

Кролика розрізати на куски та замочити наніч у холодній воді з оцтом. На 1 л води- 1 ч.л. оцту. 

Зрізати зайвий жир та замаринувати кролика у вині, гірчиці, 

спеціях та сушеному часнику.  

Я використовую маринатор.

Сало зрізане з кролика стопити в каструлі мультиварки, шкварки можна викинути та пасерувати до м’якості на жирові- порізані кружальцями моркву і цибулю-порей.

Айву порізати на часточки і додати до овочів. 

Перемішати та одразу викласти овочі з айвою в окрему мисочку.

Маринованого кролика скласти в каструлю мультиварки, де смажились овочі, включити програму “тушкування” підсмажити куски кролика по 1-2 хвилині та додавши маринад тушкувати 10 хвилин. 

Домашню сметану розвести свіжим молоком та залити сумішшю кролика. Тушкувати ще 30-35 хвилин.

За 10 хвилин до кінця програми додати овочі з айвою. 

Перемішати перед подачею на стіл.

Тушкований кролик в мультиварці з овочами і айвою тане у роті, має солодкувати й смак та ідеально смакує з картоплею-пюре. 

Смачного!