Квашена капуста з айвою і яблуками

  • Салаты
  • Овощи
  • Консервация
Автор: richinna 29 Декабря 2016
Квашена капуста з айвою і яблуками

Зробимо капусту ще більш кориснішою і цікавішою з айвою і яблуками? 

Потрібно на 2 банки х 1,5л:

  • Капуста білокачанна 2-2,5 кг
  • Морква 200 г
  • Айва 3 шт.
  • Яблуко 4 шт.
  • Лаврове листя,перець чорний горошком,перець духмяний за смаком
  • Вода 1,5 л
  • Сіль(без верху) 4 ст. л.
  • Цукор(без верху) 2 ст. л.

Воду закип’ятити, додати сіль та цукор,розчинити у воді та дати остигнути.

Капусту нашаткувати. Моркву натерти на тертушці з великими вічками. Додати перці та лаврове листя,вимішати.

Айву разом з шкіркою порізати на скибочки і замочити у воді з лимоним соком,щоб не темніла.

Яблука теж нарізати скибочками.

Викладати шарами в банки айву

чергуючи з капустою

та яблуками

Заповнити банки до верху та залити розсолом. 

Накрити марлею та дати капусті скваситися при кімнатній температурі 3-5 днів, кожен день штрикаючи дерев’яною паличкою,щоб виходило повітря. 

Зберігати квашену капусту з айвою і яблуками в холоді. 

Смачного!