Лосось по-норвежськи
- Рыбные блюда
Автор: richinna 5 Сентября 08:45
Мала щастя в цьому році побувати в Норвегії, підкорити Язик Троля і Льодовик, ну і звісно поласувати фермерським лососем.
Для цієї страви потрібен мінімум інгредієнтів.
В Норвегії досить багато свіжого лосося і він настільки смачний, що готується дуже просто і навіть їли ми його сирим, але сьогодні про лосось на норвежському грилі
Для цієї страви потрібен мінімум інгредієнтів.
В Норвегії досить багато свіжого лосося і він настільки смачний, що готується дуже просто і навіть їли ми його сирим, але сьогодні про лосось на норвежському грилі
Потрібно:
- Лосось філе свіже 1 шт.
- Суміш з солі,перцю чорного і сушеного кропу 1 ч.л.
Натріть філе лосося зі сторони м’якоті сумішшю з солі, перцю і сухого кропу.
Надріжте порційно на куски 5-7 см не прорізаючи шкіру.
Надріжте порційно на куски 5-7 см не прорізаючи шкіру.
Загорніть в міцну фольгу, шкіркою донизу, закручуючи догори шви, щоб не витікав сік.
На розпеченому вугіллі з решіткою готуйте лосося до готовності приблизно 10-15 хвилин.
На розпеченому вугіллі з решіткою готуйте лосося до готовності приблизно 10-15 хвилин.
Готується лосось на одній стороні зі сторони шкіри, ні в якому разі не перевертайте рибу, тоді вона буде соковитою, а не сухою. Лосось має змінити колір на 3/4 від шкіри, дивіться біля голови в самому товщому місці, тоді його можна знімати і залишити в фользі на 3-5 хвилин, щоб він “дійшов”.
Просто божественна смакота!!!
Просто божественна смакота!!!