Мінестроне з гарбузом

  • Первые блюда
  • Овощи
  • Братство тыквы!
  • Мультиварка
Автор: richinna 24 Сентября 2016
Мінестроне з гарбузом

Давно збиралася спробувати суп “Мінестроне” саме з гарбузом, так ось і нагода, конкурс на  Шеф Поварі)))

“Мінестроне” в перекладі з італійської означає “великий суп”, тобто суп з безліччю найрізноманітніших овочів. Є лише одне правило – все овочі для супу повинні бути свіжі, тільки ті, які в даний момент продаються на місцевому ринку.  Т.т виходите на ринок і все що бачите -купуєте))) не багато..по 1-2-3 штучки:моркви, картоплі, цибулі, селери,кабачків, цукіні, солодкого перцю, капусти, помідорів, баклажанів і навіть гарбуз! Суп повинен вийти густий, наваристий, щільний – щоб “ложка стояла”))) Добре підходить тим,хто слідкує за фігурою.

Потрібно:

  • Гарбуз 200-300 г
  • Фасоля молода 1 скл.
  • Картопля 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста і порей по 1/3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Гриби(печериці) 2-3 шт.
  • Часник 2-3 зубч.
  • Помідори 2 шт.
  • Огірки 2-3 шт.
  • Баклажан 1 шт.
  • Цукіні 1 шт.
  • Корінь селери та петрушки за смаком
  • Брокколі 5-6 суцвіть
  • Цвітна капуста 5-6 суцвіть
  • Перець болгарський 1/2 шт.
  • кукуруза,зелень, спеції за смаком
  • Фрикадельки 15 шт.
  • Оливкова олія 2-3 ст. л.

Молоду квасолю на програмі “кип’ятіння” варити 10 хвилин в мультиварці.

Тим часом,потрібно почистити та нарізати всі овочі. Баклажани замочити в соленій воді. 

Деякі овочі можна обсмажити на оливковій олії.

Цибулю та цибулю порей,моркву та печериці підсмажити на олії.

Додати картоплю, смажити ще з овочами 5-7 хвилин помішуючи, додати почищені томати без шкірки та часник подрібнений

і смажити овочі для мінестроне ще 5 хвилин.

Включити програму “тушкування”

До квасолі додати порізаний гарбуз в каструлю мультиварки.

Баклажан промитий від солі і гіркоти.

Коріння селери та петрушки.

Порізаний на кубики молодий цукіні та цвітну капусту розібрану на маленьке суцвіття.

Також додати овочі зі сковороди та маленькі фрикадельки або мілкі макаронні вироби… Варити ще 10 хвилин.

В кінці варки супу мінестроне додати свіжий огірок,болгарський перець,брокколі та відварену кукурудзу.

Все перемішати, додати спеції за смаком та варити суп мінестроне ще 5 хвилин. 

Також можна третину супу перекласти в блендер, подрібнити до консистенції пюре, додати назад в суп, дати прокипіти 2-3 хвилини.

Я зі спецій додавала марокканську суміш і солила адигейською сіллю. 

Супище “Мінестроне” з гарбузом надзвичайно смачний і поживний. 

Подавати такий суп можна як холодним так і гарячим.  

Смачного!