Маринований салат-гарнір з гарбузом

  • Салаты
  • Овощи
  • Консервация
  • Братство тыквы!
  • Гарниры
Автор: richinna 18 Сентября 2016
Маринований салат-гарнір з гарбузом

Основним інгредієнтом цього салату-гарніру виступає гарбуз. Такий салат можна готувати на зиму або куштувати вже через добу після приготування. Добре підходить в якості гарніру до риби,птиці та м’ясних стейків. 

Потрібно:

  • Гарбуз 500 г
  • Ратунда 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 3-5 зубч.
  • Петрушка 3-5 гілочки
  • Перець чилі 1 шт.

Гарбуз почистити порізати на часточки, брусочки чи кубики, як Вам краще подобається.

Для маринаду:

  • Вода 250 мл
  • Цукор 3 ст. л.
  • Сіль 2 ч.л.
  • Олія 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 3 ст. л.
  • Гвоздика 5 шт.
  • Перець духм’яний 5 шт.
  • Суміш перців горошком 1/2 ч.л.
  • Імбир порошок 1/3 ч.л.
  • Коріандр в зернах 1/3 ч.л.
  • Гірчиця насіння 1/3 ч.л.

Влити в кструлю воду та закип’ятити. Влити олію,оцет,сіль,цукор,перці та гвоздику. 

Викласти в каструлю гарбуз та варити на повільному вогні 5 хвилин.

Почистити часник,цибулю та ратунду.

Порізати овочі на часточки,петрушку порізати лише листочки. Перець чилі не різати! 

Додати до гарбуза в маринаді імбир, насіння коліандру та гірчиці, премішати.

Додати цибулю та перець чилі.

Як тільки закипить кинути в каструлю ратунду чи болгарський перець,перемішати та дати закипіти.

В кінці додати петрушку з часником

Перемішати,як тільки закипить через хвилину вимкнути салат-гарнір.

Розкласти по стерилізованим банкам,залити маринадом і закатати. 

Або скласти в ємність остудити та відправити в холодильник на одну добу.

Маринований гарбуз в салаті-гарнірі добре смакує з рибою,птицею та м’ясними стейками. 

Смачного!