Маринований салат-гарнір з гарбузом
- Салаты
- Овощи
- Консервация
- Братство тыквы!
- Гарниры
Автор: richinna 18 Сентября 2016
Основним інгредієнтом цього салату-гарніру виступає гарбуз. Такий салат можна готувати на зиму або куштувати вже через добу після приготування. Добре підходить в якості гарніру до риби,птиці та м’ясних стейків.
Потрібно:
- Гарбуз 500 г
- Ратунда 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Часник 3-5 зубч.
- Петрушка 3-5 гілочки
- Перець чилі 1 шт.
Гарбуз почистити порізати на часточки, брусочки чи кубики, як Вам краще подобається.
Для маринаду:
- Вода 250 мл
- Цукор 3 ст. л.
- Сіль 2 ч.л.
- Олія 3 ст. л.
- Оцет яблучний 3 ст. л.
- Гвоздика 5 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Суміш перців горошком 1/2 ч.л.
- Імбир порошок 1/3 ч.л.
- Коріандр в зернах 1/3 ч.л.
- Гірчиця насіння 1/3 ч.л.
Влити в кструлю воду та закип’ятити. Влити олію,оцет,сіль,цукор,перці та гвоздику.
Викласти в каструлю гарбуз та варити на повільному вогні 5 хвилин.
Викласти в каструлю гарбуз та варити на повільному вогні 5 хвилин.
Почистити часник,цибулю та ратунду.
Порізати овочі на часточки,петрушку порізати лише листочки. Перець чилі не різати!
Додати до гарбуза в маринаді імбир, насіння коліандру та гірчиці, премішати.
Додати цибулю та перець чилі.
Як тільки закипить кинути в каструлю ратунду чи болгарський перець,перемішати та дати закипіти.
В кінці додати петрушку з часником
Перемішати,як тільки закипить через хвилину вимкнути салат-гарнір.
Розкласти по стерилізованим банкам,залити маринадом і закатати.
Або скласти в ємність остудити та відправити в холодильник на одну добу.
Або скласти в ємність остудити та відправити в холодильник на одну добу.
Маринований гарбуз в салаті-гарнірі добре смакує з рибою,птицею та м’ясними стейками.
Смачного!