Нутові млинці з гарбузом

  • Овощи
  • Братство тыквы!
Автор: gutka 1 Октября 2016
Нутові млинці з гарбузом

А в мене сьогодні млинці з нутового борошна, що не містить глютену, зі смачною начинкою з гарбуза та сиру. За рецепт дякую Світлані.

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • борошно нутове 100 г.
  • куркума 0,5 ч.л.
  • яйце 1-2 шт.
  • молоко 300 мл.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • Для начинки:
  • гарбуз (м’якоть) 500 г.
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.
  • сіль, перець за смаком
  • олія 2 ст. л.
  • гілочка розмарину
  • сир твердий 60-80 г.
  • Крім того:
  • вершкове масло 1 ст
  • сир твердий 50 г.

Борошно просіяти до миски, змішати з куркумою.

Нутове борошно я купую в інтернет магазині здорового харчування. Моя спроба, вдома змолоти нут, була не вдалою.

Додати молоко, яйце, олію та сіль. Гарно все перемішати і залишити на 30 хвилин.

Підготувати начинку: цибулю нарізати дрібно.

Гарбуз нарізати маленькими кубиками.

На сковорідці розігріти олію, додати цибулю і гілочку розмарину, смажити до прозорості цибулі. Розмарин дістати. Додати гарбуз і час від часу помішуючи готувати до м’якості гарбуза. Насамкінець приправити гарбуз сіллю та перцем.

З приготовленого тіста насмажити тоненькі млинці.

Для начинки, крім гарбуза натерти сир.

(я використала сир моцарелла, але не кульками, а твердий).

Загорнути начинку (по ложці гарбуза і тертого сиру) в млинці “конвертиком” : 

Далі млинці потрібно на декілька хвилин відправити у духовку. Форму змастити вершковим маслом, викласти млинці, які зверху присипати тертим сиром. Запікати при температурі 170-180 градусів декілька хвилин, до розтоплення сиру.

Подавати до столу теплими.

Смачного)