Пампушки гарбузові

  • Первые блюда
  • Братство тыквы!
  • Соленая выпечка
Автор: richinna 27 Июня 2017
Пампушки гарбузові

Неймовірно пухкі, запашні і сонячні  пампушки з гарбузом і кукурудзяною присипкою до перших страв або замість хліба.

Потрібно:

  • Гарбузове пюре 1/2 скл.
  • Олія 1/2 скл.
  • Дріжджі живі 20 г
  • Вода тепла 50 мл
  • Сіль 1 ч.л.
  • Цукор 3 ч.л.
  • Кисле молоко (кефір) 200 мл
  • Борошно 4-5 скл.
  • Кукурудзяна манка 2-3 ст. л.

Дріжджі розвести в теплій воді. 

Гарбузове пюре викласти в склянку, долити олією.

У відрі хлібопічки на програмі “дріжджове тісто” змішати все крім борошна. 

Через 5 хвилин додати борошно і замісити м’яке тісто.

Коли тісто підійде, обім’яти його і викласти на стільницю присипану кукурудзяною манкою.

Розділити тісто на 12 частин.

Сформувати кульки та обмакнути в кукурудзяній манці. 

Скласти всі в антипригарну форму. 

В розігріту і вимкнену духовку поставити пампушки на 10-15 хвилин, щоб підійшли.

Не виймаючи пампушки увімкнути духовку на 180 град. нижній нагрів та випікати 20 хвилин. 

Та ще 15-20 хвилин на нижньому та верхньому нагріві.

Готові пампушки потрібно буде дістати з духовки та розламати їх по лінії розламу. 

А тим часом, поки печуться пампушки, приготуйте горіхово-імбирну заливку.