Печінковий паштет з сушеними печерицями

  • Мясные блюда
  • Закуски
  • Новогодние рецепты
  • Мультиварка
Автор: richinna 31 Декабря 2015
Печінковий паштет з сушеними печерицями

Печінковий паштет  з свинної печінки та  запашними сушеними печерицями прикрашений квітами з вершкового масла. 

Також можете приготувати паштет з індичою чи курячої печінки з квасолею або пісний паштет з квасолі і горіхів.

Потрібно:

  • Печінка свинна 1 кг
  • Молоко 350+150 =500мл
  • Олія 3 ст. л.
  • Смалець(сало) 3 ст. л.
  • Цибуля 350 г
  • Морква 150 г
  • Печериці сушені 20 г
  • грибний бульйон 300 г
  • Сіль,перець за смаком

Сушені печериці потрібно добре промити та замочити на 3-4 години,можна на ніч в холодильник. 

Варити в тій воді в якій були замочені шампінойони 10 хвилин. Бульйон грибний залишити.

Печінку я спочатку натираю харчовою содою та залишаю на 1 годину. Потім добре мию та нарізаю на куски. Замочую в 350 мл молока на 1 годину.

Цибулю порізати та смажити на смальці з олією 3 хвилини.

Додати моркву смажити ще 5 хвилин.

До моркви з цибулею в каструлю мультиварки кинути печінку. Від молока не промивати.

Печінку перемішати з морквою та цибулею. 

Все це робиться на програмі “жарка” з відкритою кришкою мультиварки.

Смажити 10 хвилин,перемішати печінку з овочами декілька раз.

Додати до смаженої печінки з овочами відварені печериці. Посолити,поперчити.

Влити до каструлі мультиварки грибний бульйон та молоко що покривали печінку на 3/4.

Включити програму “тушкування” на 2 години.

Перебити готову печінку з овочами і сушеними печерицями в паштет. Викласти в форму застелену харчовою плівкою та  поставити в холодильник на 1 добу.

Подають печінковий паштет з вершковим маслом.

Можна прикрасити печінковий паштет квітами з вершкового масла.

Смачний та запашний печінковий паштет з свинної печінки з сушеними печерицями. 

Смачного! 

ВСІХ З НАСТУПАЮЧИМ НОВИМ РОКОМ та ВЕСЕЛИХ ВАМ СВЯТ!!! Всього найкращого і найсмачнішого в Новому році!