Печеня з рисом Басматі

  • Мясные блюда
  • Овощи
  • Мультиварка
Автор: richinna 10 Февраля 2017
Печеня з рисом Басматі

Соковита і апетитна печеня з рисом в мультиварці. Дуже смачною печеня виходить саме в таких пропорціях інгредієнтів.

Потрібно на 3 порції:

  • Свинина 600 г
  • Паприка копчена (пластівці) 1 ч.л.
  • Часник сушений 1 ч.л.
  • Марокканська суміш спецій 1/2 ч.л.
  • Розмарин(сушений,мелений 1/4 ч.л.
  • Мускатний горіх (тертий) 1/6 ч.л.
  • Олія кукурудзяна 2 ст. л.
  • Вино “Марсала” 2 ст. л.
  • Сироватка(молоко,кисле молоко) 6 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис басматі 3-4 ст. л.
  • Гарбуз 500 г
  • Приправа для плову з карі 1 ч.л.
  • Квасоля в томатному соусі 500 мл
  • Вода 250 мл

Свинину порізати на куски,скласти в каструлю мультиварки та додати спеції:

сушений часник, пластівці копченої паприки, марокканську суміш спецій,мускатний горіх та розмарин. 

Влити до м’яса вино, сироватку і кукурудзяну олію. 

Все вимішати та залишити на 20 хвилин в мультиварці маринуватися.

Включити програму “плов”.

Коли свинина почне змінювати колір і виділяти сік, перемішати, додати порізану напів кільцями цибулю і рис. 

Зверху викласти порізаний великими кусками гарбуз і приправити приправою для плову. 

Закрити кришку і тушкувати печеню 10 хвилин.

Додати до каструлі мультиварки банку квасолі в томатному соусі та воду. Тушкувати печеню з рисом ще 15-20 хвилин або до закінчення програми. 

Нічого не вимішувати!!! 

Консервовану квасолю можна замінити на відварену і томатний сік.



В мене рис басматі індійський обсмажений(пропарений), не такий білий, як продається у нас,тому він готується швидко і росте в довжину, як і має бути.  

Друзі подарували мішечок індійського басматі на 5 кг 🙂 

Коли готуєте таку печеню з рисом, слідкуйте щоб не переварився гарбуз

Подавати печеню з рисом, свининою, квасолею  і гарбузом гарячою. Накладати обережно,щоб не зламати рисинки.

Я люблю печеню подавати в глибокому глиняному посуді, він добре тримає тепло і печеня має бути зі смачною юшкою в якій вона тушкувалась.

Також таку печеню з рисом можна приготувати в порційних глечиках в духовці. 

Перед подачею посипати зеленню. 

Смачного!