Пиріг з начинкою із сиру та гарбузового пюре

  • Сладкая выпечка
  • Братство тыквы!
Автор: gutka 22 Сентября 2016
Пиріг з начинкою із сиру та гарбузового пюре

У мене сьогодні смачний та ароматний сирник з додаванням гарбуза на шоколадній основі.

Ингредиенты

  • Для тіста:
  • масло вершкове 125 г.
  • борошно пшеничне 280-300 г.
  • какао темне 2 ст. л.
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • цукор 4 ст. л.
  • яйце 1 шт.
  • Для начинки:
  • сир домашній 500 г.
  • яйця 2-3 шт.
  • цукор 3/4 скл.
  • гарбузове пюре 1/2 скл.
  • кориця мелена 0,5 ч
  • крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.

Просіяне борошно з розпушувачем,  какао, цукром  і вершковим маслом (кімнатної температури!) помістити в миску й за допомогою вилки перетворити в крихту. Додати яйце і вимісити пісочне тісто.

Важливо щоб какао було гарної якості.

Тісто розкачати. Я це роблю на пергаменті, потім легше переносити тісто у форму.

Перенести у форму (діаметр 26 см.), формуючи бортики.

Гарбузове пюре: шматочки гарбуза готую в пароварці, зварений гарбуз  перетворюю на пюре за допомогою блендера.

Сир гарно перетерти через сито або за допомогою картоплем’ячки. У глибокій мисці змішати домашній сир, крохмаль, цукор, гарбузове пюре і яйця. 

Викласти сирну начинку на тісто.

Пиріг випікати в духовці протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавати до столу зі згущеним молоком.

Смачного!