Пляцок “Банановий”
- Десерт
- Сладкая выпечка
- Новогодние рецепты
Тісто:
- жовтки 5 шт.
- цукор 200 г.
- масло вершкове 200 г.
- порошок до печива 1 пачечка
- борошно 420 г.
- Крім того потрібно:
- мак(сирий немелений) 1/2 склянки
- желе (ківі) 2 упаковк(-а, -и)
- яблука 2-3 шт.
- білки 5 шт.
- Для крему потрібно:
- масло вершкове 200 г.
- яйця 2 шт.
- цукор 4 ст. л.
- молоко 100 мл.
- банани 2 шт.
Жовтки розтерти з цукром, додати м’яке масло, борошно з порошком. Замісити тісто і розділити його на три частини (дві більші, одна менша). Меншу частину поставити в морозилку.
Розкачати одну частину тіста і спекти пустий корж.
На другу розкачану частину тіста викласти дольки яблук, вмочених у сирий немелений мак. Спочатку добре збити білки і додати порошок (желе) ,потім їх викласти на яблука, зверху натерти тісто з морозилки і спекти корж.
Пекти при 180С приблизно 30 хвилин.
Для крему спочатку приготувати сироп: злегка збити яйця із молоком в посудині до повного перемішування (не в піну).Додати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 5 хв.Сироп охолодити, накривши плівкою.Масло кімнатної температури добре збити, потім далі збиваючи додавати по одній столовій ложці сиропу.
На корж з яблуками викласти крем, на крем порізані пластинками банани і накрити чистим коржем. Зверху прикрасити за бажанням.