Повітряний кекс з вишнею та шоколадом

  • Сладкая выпечка
  • Новогодние рецепты
  • Рецепты для влюбленных
  • Детское меню
Автор: Oksana_sadova 1 Декабря 2016
Повітряний кекс з вишнею та шоколадом

Цей кекс підходить на щодень до чаю, а може бути як святковий  варіант, тоді потрібно  приготувати ганаш та змастити кекс.

Ингредиенты

  • масло або маргарин 200 г.
  • сметана 200 мл.
  • цукор 300 г.
  • борошно 350 г.
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • яйця 4 шт.
  • 1 банка вишень без кісточок без рідини (800г) або можна заморожені
  • шоколад грубо нарізаний 100 г.

Так як я брала заморожені вишні, то їх потрібно присипати крохмалем і легенько перемішати.

Збити масло з цукром до пухкої маси.

Додаємо по одному яйця, після кожного збиваємо на великій   швидкості до повного перемішування. 

Зменшуємо швидкість та додаємо сметану. 

Додаємо борошно з розпушувачем.

Замішуємо тісто, воно має бути як густа сметана.

Додаємо вишні та шоколад і легенько перемішуємо ложкою.

Форму змащуємо маслом або застеляємо папером та виливаємо тісто. З цієї порції виходить два от таких кекси.

Розігріваємо духовку та випікаємо при 180С – 40 хвилин або до сухої палочки. Коли кекс охолоне присипати пудрою.

Смачного!