Рибний пиріг

  • Рыбные блюда
  • Закуски
  • Соленая выпечка
Автор: Galyna 3 Октября 2009
Рибний пиріг

Соковитий рибний пиріг.

Для тіста:

1,5 склянки борошна

0,5 склянки пива

200 гр масла

1/3 чайної ложки солі

Рибний пиріг Шматочки м”якого масла змішати з борошном, сіллю і пивом.

Вимісити тісто — м”яке і еластичне. Мені не встачило 1,5 склянки борошна для потрібної консистенції — довелось додавати ще кілька ложок.

Тісто ставимо в холодильник.

Рибний пиріг Для начинки:

Риба — 0,5 кг (підійде будь-яка не дуже водяниста. В мене була тілапія. Ніколи ще не робила з червоною рибою, але, думаю мало би бути дуже смачно)

3 цибулини

2 яйці

300 гр твердого сиру (краще вибирати сир не з нейтральним смаком, а гостренький і солоний)

2-3 пучки кропу (кропу повинно бути багато!!!)

Рибу відварюємо зі спеціями у підсоленій воді

Цибулю дрібно ріжемо і пасеруємо

Сир  тремо на велику тертку

Яйця відварюємо і нарізаємо кубиками

Кріп шинкуємо

Рибний пиріг Тісто ділимо на 2 частини.

Розкачуємо одну частину і викладаємо на змащену олією форму.

Далі — зверху на тісто шарами:

риба, покришена на шматочки

Рибний пиріг + цибуля
Рибний пиріг + кріп
Рибний пиріг + яйця
Рибний пиріг + сир
Рибний пиріг Зверху накриваємо рештою тіста і змащуємо жовтком.

В духовку (200 градусів) ставимо приблизно на 30 хвилин.

Дістаємо, коли підрум”яниться

Рибний пиріг Смачного!