Солодка запіканка в гарбузі

  • Завтраки
  • Десерт
  • Овощи
  • Сладкая выпечка
  • Детское меню
  • Братство тыквы!
Автор: richinna 2 Октября 2016
Солодка запіканка в гарбузі

Спеціально для Chef.com.ua  за те, що надихаєте на нові ідеї і бажання творити в напрямку кулінарії, та за заочне знайомство з Олександром, який викликає бажання вчитися і удосконалюватися в напрямку  Food-фотографії. 

Сирна запіканка з грушами та родзинками в гарбузі баттернат. 

Ингредиенты

  • Гарбуз баттернат 1 шт.
  • Сир кисломолочний(творог) 200 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Сіль 1 дрібка
  • Цукор ванільний за смаком
  • Кориця за смаком
  • Манна крупа 1 ст. л.
  • Родзинки 1 ст. л.
  • Груша 1 шт.

Гарбуз краще брати стійкий на поверхні. 

Помити,зрізати верхушку.

Філейним ножем вирізати насіння та вичистити ложкою.  

Щоб знати приблизно скільки Вам потрібно начинки для гарбуза, потрібно заміряти об’єм заливши в гарбуз воду. Це я показувала і розказувала своїй доньці, коли ми готували запіканку в гарбузі, може ще комусь пригодиться така порада)))

В нас об’єм гарбуза був 300 мл,тому ми взяли 200г творога і плюс яйце, груша, родзинки…вийшло десь 300 мл, все влізло та нічого не залишилося)))

Кисломолочний сир розтерти з яйцем,цукром,сіллю,корицею  та ванільним цукром.

Додати манну крупу та добре вимішати.

Родкинки помити, грушу очистити та порізати на шматочки.

Все перемішати і начинити гарбуз сирною начинкою з родзинками та грушами. Легенько втрамбувати.

Накрити гарбуз верхушкою,загорнути в фольгу та запікати в духовці при 230 град 40 хвилин.

Через 40 хвилин розгорнути фольгу,зняти верхушку та запекти гарбуз ще 20 хвилин. 

Готовність гарбуза перевіряйте ножем.

Сирна солодка запіканка в гарбузі може подаватися як теплою, так і охолодженою з холодильника через 8 годин.

Тому таку солодку запіканку в гарбузі з кисломолочного сиру, родзинок і груші можна готувати ввечері і подавати зранку на сніданок.  

Смачного!