Торт “Паровоз”

  • Десерт
  • Сладкая выпечка
  • Детское меню
Автор: Rina 17 Октября 2016
Торт Паровоз

Дуже давно не готувала дитячих тортів.

Вийшло не зовсім так, як хотілося б, але наступний вже точно буде краще)

Ингредиенты

  • Медові коржі
  • Сметана
  • Цукор
  • Какао-порошок
  • Шоколад (вміст какао не менше 70%)
  • Молоко
  • Масло
  • Печиво та цукерки для декорування.

Медовик готувала за таким рецептом, але це не мій ідеал, хоч і класичний рецепт.

1 порція:

  • 125 г. масла
  • 90 г. цукру
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди
  • 2 яйця
  • 3,5-4 скл. борошна

Для мого торта знадобилось 1,5 порції тіста.

На водяній бані розтоплюємо масло, додаємо цукор і чекаємо доки він розтане, помішуючи.

Далі додаємо мед (на мою думку, краще соняшниковий).

Перемішуємо до однорідності.

Додати соду, ретельно перемішати та залишити охолонути.

Додаємо збиті яйця та перемішуємо.

Потроху додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто.

Тоненько розкатуємо та випікаємо коржі.

Мій крем – сметана (0,5л.)+цукор(3-5 ст.л.)+згущувач(0,5 пакетика), якщо рідкий.

Кількість крему регулюйте по ходу роботи.

Також можна приготувати із заварним кремом, який дуже швидко готується.

Шоколадна глазурь:

  • Какао-порошок  – 3 ст.л.
  • Шоколад – 1 плитка (100г.)
  • Цукор – 9 ст.л.
  • Молоко – 4-5 ст.л.
  • Масло – 2 ст.л.

Довести все до кипіння. 

Готово)

Не давайте глазурі дуже охолонути.

Для декору мені знадобились:

Бамбук (шпали)

Трубочки (рельси)

Насіння соняшника в шоколаді (камінці)

Невеличке печиво(для коліс)

Кокосова стружка та морські камінці для декору паровоза.

А також все, що намалює ваша фантазія))