Варшавський яблучник – 2
- Сладкая выпечка
- Новогодние рецепты
- Рецепты для влюбленных
Автор: Oksana_sadova 18 Января 2017
На сайті я вже виставляла рецепт цього смачного пляцка http://www.chef.com.ua/recepty/vipechka/varshavskij-yabluchnik-9500.html
Женя ( konfairy ) подала дуже цікаву ідею про горішки і я нею скористалася, зменшила кількість кокосової стружки і додала горішки. Вийшло досить смачно і новий смак. Вчора коли пекла цей яблучник в мене появилася ще одна ідея щодо цієї смакоти, але це вже спробую наступного разу і якщо все вийде обовязково поділюся.
Женя ( konfairy ) подала дуже цікаву ідею про горішки і я нею скористалася, зменшила кількість кокосової стружки і додала горішки. Вийшло досить смачно і новий смак. Вчора коли пекла цей яблучник в мене появилася ще одна ідея щодо цієї смакоти, але це вже спробую наступного разу і якщо все вийде обовязково поділюся.
Інгредієнти для тіста залишаються без змін:
- масло180 г.
- олія2 ст. л.
- цукор200 г.
- жовтки7 шт.
- білки3 шт.
- борошно1,5 склянки
- манка2 ст. л.
- розпушувач для тіста2 ч.л.
- какао1 ст. л.
- крохмаль1 ст. л.
Інгредієнти для кокосового прошарку(із змінами):
- білки4 шт.
- лимонна кислота1 щіпка
- кокосова стружка 40 г.
- цукор0,5 стакан(-a, -ов)
- горіхи за смаком
Яблучний прошарок:
- яблука1 кг.
Помадка:
- Масло вершкове3 ст. л.
- Сметана3 ст. л.
- Цукор3 ст. л.
- Какао3 ст. л
Вершкове масло з додаванням цукру збиваємо міксером до повітряного стану та додаємо по одному жовтку продовжуючи збивати. Коли суміш стане гладкою і однорідною, додаємо до неї олію, борошно, просіяне з розпушувачем, манку і добре перемішуємо. Наприкінці в тісто додаємо збиті білки і перемішуємо ложкою до однорідної маси. Ділимо тісто на дві рівні частини. В одну частину додаємо какао,
в іншу – крохмаль. Кожну частину добре перемішуємо.
Натираємо яблука на терці.
Білки з лимонною кислотою і цукром збиваємо до стоячих піків, додаємо кокосову стружку, перемішуємо.
Форму (27х18см) викладаємо пекарським папером. На низ даємо темне тісто,
на нього кокосовий прошарок,
зверху посипаємо горішками,
по ньому акуратно розподіляємо яблука , які перед тим відтискаємо від соку , але не від усього) і
зверху дуже акуратно викладаємо світле тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо яблучник і зменшуємо температуру до 170-160 градусів, випікаємо на опції (верх+низ) 50-60 хвилин.
Зверху заливаємо помадкою.
Зверху заливаємо помадкою.
Смачного!