Запечена скумбрія з горіхово-сирною начинкою

  • Рыбные блюда
  • Новогодние рецепты
Автор: Oksana_sadova 12 Февраля 2017
Запечена скумбрія з горіхово-сирною начинкою

Бюджетну, але, тим не менш, дуже корисну рибу, скумбрію, можна  приготувати смачно і таку можна подати і до святкового столу.

Можна ще приготувати скумбрію із сиром https://www.chef.com.ua/recepty/Seledka/skumbriya-z-sirom-zapechena-u-duhovci-9593.html та скумбрію в паприці https://www.chef.com.ua/recepty/Seledka/skumbriya-v-paprici-9827.html.

Ингредиенты

  • скумбрія свіжа 2 шт.
  • гірчиця діжонська 2 ч.л.
  • сіль за смаком
  • лимонний сік 1 ч. л.
  • грецькі горіхи 3 ст. л.
  • майонез 2 ст. л.
  • олія 1 ч.л.
  • сир твердий 50 г.

Приготуйте  тушки скумбрії . Якщо риба заморожена, то попередньо дайте їй відтанути. Відріжте голову і хвіст, видаліть плавники. Акуратно розріжте рибини , вийміть всі нутрощі, промийте філе і обсушіть  паперовими рушниками. Потім видаліть хребет і великі кістки. Філе риб злегка посоліть, полийте легенько  лимонним соком і змастіть гірчицею.

 Горіхи дрібно наріжте  і викладіть поверх гірчиці.

Потім натріть на грубій  терці сир і рівномірно розподіліть зверху.

Акуратно згорніть філе риб рулетом і перев’яжіть за допомогою кулінарної нитки. Викладіть рибні рулети в змащену олією форму.Прикрийте фольгою і випікайте при 200 ° С протягом 20 хв.

Потім зніміть фольгу і, змастивши кожен рулет майонезом, запікайте ще 7 хв.

Готові рулети остудіть, зніміть кулінарну нитку. Смачного!