Зелень в олії

  • Соусы
  • Консервация
  • Я люблю…
  • Я люблю Chef.com.ua
Автор: Oksana_sadova 29 Сентября 2018
Зелень в олії

Неймовірно простий рецепт зелені і  дуже зручний у використанні – можна додавати в свіжі салати, супи, соуси .

Ингредиенты

  • зелень(петрушка, кріп, базилік) за смаком 50 г.
  • олія оливкова 6 ст. л.
  • олія оливкова для заливки
  • оцет яблучний 3 ч.л.
  • сіль (без гірки) 1 ч.л.
  • мелений чорний перець

Яку взяти зелень – справа смаку. Я зробила окремо петрушку та кріп і одну порцію разом кріп з петрушкою.

У зелені видалити жорсткі стебла, листя промити і добре висушити. З’єднати зелень, олію, сіль, оцет, мелений чорний перець (за смаком). Подрібнити блендером.

У чисті сухі банки розкласти подрібнену зелень, зверху залити оливковою олією так, щоб зелена маса була повністю під шаром масла. 

Закрити банки кришками, зберігати в холодильнику.